PALAESTRA MEDIA

Vi producerar dokumentärer, reportage och samhällsanalyser.

VÅR KRISTNA TRO (2022)

I en serie avsnitt får vi följa olika opinionsbildare där de förklarar hur tron flyter samman med deras opinionsbildande. Första avsnittet är med Klaus Bernpaintner och heter ”Frihet genom tro”, ni kan se avsnittet här.  Det andra avsnittet är med Magnus Söderman och heter ”Styrka genom tro” och kan ses här bredvid. Avsnitt tre (Tillsammans med tro) och fyra (Död utan tro) kommer ut inom kort.

MAKTHAVARNA DU ALDRIG VALDE (2022)

Den globala finanseliten påverkar samhället genom plattformar som World Economic Forum (WEF) och Bilderberggruppen. I den här dokumentären får vi se hur den påverkan går till i praktiken. ”Makthavarna du aldrig valde” bygger vidare på den populära dokumentären ”Monopoly” utifrån en svensk kontext.

STÖD OSS

Alla våra dokumentärer, reportage, analyser och övrigt innehåll möjliggörs av Er – Våra tittare.

VARFÖR ÄR SVERIGE EN MÅNGKULTUR? (2021)

Varför är egentligen Sverige en mångkultur? Den här dokumentären dyker ned i debatten som fördes innan det ödesdigra riksdagsbeslutet om att göra Sverige till en mångkultur.

Medverkar gör bland annat Karl-Olov Arnstberg, Jan Tullberg och Ingrid Carlqvist.

DET KÖNLÖSA SAMHÄLLET (2019)

Förskolan Egalia bedriver en könsneutral pedagogik där ”han” och ”hon” inte existerar utan alla är individer utan pådyvlad könstillhörighet.

Medverkar gör bland annat Marcus Follin, Lennart Matikainen, David Eberhard och Harald Stare.

THE WITCH DOCTOR´S CURSE (2019)

Jonas Nilsson befinner sig I Sydafrika och undersöker hur den traditionella tron med häxdoktorer påverkar samhället. Resan tar honom till såväl kyrkogårdar som begravningsentreprenörer och privata detektiver i en fasansfull berättelse som tagen ur en skräckfilm.

BUTIKEN

Alla våra dokumentärer, reportage, analyser och övrigt innehåll möjliggörs av Er – Våra tittare.

KAMPEN FÖR ALLAS LIKA VÄRDE I SYDAFRIKA (2018)

En dokumentär om hur den svenska Socialdemokratiska regeringen smugglade pengar, utan riksdagens vetande, genom SIDA för att finansiera ANC under den Sydafrikanska apartheidtiden. Den svenska diplomaten Birgitta Karlström Dorph som var på plats i Sydafrika spelade en avgörande roll och hon berättar hur pengarna även gick till ANCs väpnade terrordel Umkhonto Sizwe.

Medverkar gör bland annat den förre biståndsministern Pierre Schori och diplomaten Birgitta Karlström Dorph.

SOUTH AFRICA A REVERSED APARTHEID? (2018)

Mycket har hänt i Sydafrika sen apartheid, och här får vi följa med Jonas Nilsson på en resa genom Sydafrikas historiska kontext och hur regeringspartiet ANC använder sig av en rasdiskriminerande arbetslagstiftning för att gynna den svarta majoriteten på bekostnad av den vita minoriteten, vilka stängs ute från arbetsmarknaden med fattigdom och misär till följd.