Min Varukorg

Palaestra Media 2020

Palaestra Media

Palaestra media är en Sverigevänlig kanal som betecknas frihetligt höger.

 

Vi erbjuder dokumentärer, reportage, samhällsanalyser och mycket mer.

 

För en smidig kategorisering av vårt utbud se fliken ”Spellistor”.

 

Varför namnet Palaestra?

Vi började egentligen som en idrottsförening och vi döpte idrottsföreningen till Palaestra då det var platsen i antika Grekland där männen tränade brottning och pankration, vilket är det vi tränar.  Anledningen till att vi lät vår mediesatsning bära samma namn var för att Palaestran också var den plats där Aristoteles hade sin filosofiskola. Palaestra blev därmed en plats för att tolka och förstå verkligheten i sann Aristotelisk anda.

Varför är Sverige en mångkultur?

Sverige håller på att splittras. Vi får fler och fler no-go zoner. Gängkriminaliteten ökar, och vi har fler IS-terrorister än något annat västland per capita. De här problemen är direktkorrelerade med den förda invandringspolitiken som vilar på beslutet att Sverige ska vara en mångkultur.

 

Men varför ska det behöva vara såhär?

 

Varför står det i vår grundlag att Sverige ska vara en mångkultur? Varför ska mångkultur betraktas som en sådan självklarhet? Behöver verkligen Sverige vara en mångkultur?

 

Det politiska etablissemanget tar mångkulturen som självklart, trots alla frågetecken.

 

Det är inte en självklarhet, Sverige är en mångkultur på grund utav ett politisk beslut.

 

Men vem ville egentligen ha den här utvecklingen? Vilka incitament fanns det? Handlade det om pengar, makt eller var det bara humanism och altruism som banade fram vägen till mångfaldsindustrin?

 

Hur genomfördes konsekvensanalysen? Och har man följt upp den konsekvensanalysen till att säkerställa att beslutet fick det önskade resultatet?

 

Det här ska vi göra en dokumentärfilm om, och vi behöver Er hjälp för att göra det!

 

Det här är vår tids viktigaste fråga, och om vi kan förstå hur och varför vi har hamnat där vi har hamnat så kan vi lättare ta ut en riktning mot ett samhälle som vi kan vara till freds med.

 

Tack för Ert bidrag!

 

Jonas Nilsson

Palaestra media

Banköverföring

 BankGiro: 743-9433
️ Bank: Clearingnr: 5403 Kontonummer: 10 198 66 SEB

Donera med kryptovaluta!

QR-koderna ovan representerar dessa adresser.

  • Bitcoin: 3LyviHpEvvg6fZ2XuC8xyRPUi2JE8pH1Gm
  • Bitcoincash: pr4z5am5cexpyarryyvj0ndgc8ld6qh8gccsdhjfn6
  • Ethereum ETH: 0x7E10465CFa5FdDFe44d7d0B5e58b0623F3CE2339
  •  

Ny spännande bok!

Boken finns på Logik förlag

139 kr till 219 kr.
Boka nu!

När migration blir konflikt av Jonas Nilsson

Den 9 november 2019 släppte Jonas Nilsson sin andra bok När migration blir konflikt – politisk gruppdynamik.

 

Beskrivning:

I När migration blir konflikt – Politisk gruppdynamik har Jonas Nilsson samlat elva essäer, där den underliggande röda tråden är den politiska gruppdynamiken. Nilsson utgår ifrån att grupper konstitueras av sin identitet och att när grupper försöker främja sina intressen skapas grogrund för konflikt, eftersom dessa intressen eventuellt kommer att kollidera med andra gruppers intressen.

 

För att förstå vad som är vår tids största politiska utmaning måste man se till oppositionen. Vad vill oppositionen förhindra eller förändra? Vilken fråga är det som skapar fiendskap, som splittrar vår politiska ledning och alla människor de representerar gentemot oppositionen? Det är inte klimatfrågan som är barriären mellan opposition och etablissemang – det är demografi, invandring och mångkultur som är vår tids största politiska konflikt.

 

Urvalet av essäer och transkriberade tal som berör just den politiska gruppdynamiken är baserad på den ofrånkomliga identitet ditt ursprung gett dig. En identitet du inte kan lämna, för oavsett var du är så är du där. Du bär på en identitetsmarkör – vare sig du vill det eller inte. Även om du som vit inte själv betraktar dig som vit, med en vit identitet, så är du vit och andra kan se det oavsett om du själv väljer att se det eller ej.

 

Jonas har en fil.kand. i statsvetenskap från Försvarshögskolan och arbetar som dokumentärfilmare på Palaestra media.

 

NILSSONS PERSPEKTIV

Jonas Nilsson (statsvetare) kommenterar aktuell politik i Sverige.

THE BOER PROJECT

Vårt största projekt på Palaestra Media är den långfilmslånga dokumentären om vitas situation i Sydafrika. Under arbetet med den har det producerats många intervjuer, reportage, minidokumentärer och det har även arrangerats flera konferenser. 

 

 

Detta projekt har en egen webbsida. 

ANTON OCH JONAS

Anton Stiegmark (statsvetare) och Jonas Nilsson (statsvetare) för initierade samtal och kommenterar.

KONFERENSER

Vi arrangerar även konferenser för att belysa viktiga ämnen och erbjuda annorlunda perspektiv på samhällsdebatten. 

 

Ett av våra kärnvärden är yttrandefrihet, därför erbjuder vi de talare som vanligen inte får delta i debatten ett forum att framföra information och åsikter du inte finner någon annanstans.

SPREAKER

Vi producerar även material för vår podcast-kanal på Spreaker. 

 

Prenumera gärna för att få nya avsnitt i din favorit-podcast-spelare, där finns Nilssons perspektiv och Anton och Jonas bland annat.

Det könlösa samhället

Stor tack till alla som stött projektet med donationer, som köpte biljetter till premiären och till alla medverkande.

 

En dokumentär om genus och feminism på svenska förskolor. Medverkande Egalia förskolan, David Eberhard, Lennart Matikainen m.fl. 

 

En film av Jonas Nilsson och Victor Mosten.

 

Premiär var den 31 aug, 2019.

 

Trailer till höger och hela dokumentären (55 min) nedan.

Officiell trailer: Det Könlösa Samhället

Mer information:

En dokumentärfilm om svenska statens uppmaning till att motverka traditionella könsmönster på förskolan.


Sverige har världens första uttalade feministiska regering. Det har inneburit att genus och genderimplementering har börjat genomsyra hela samhället. Varje institution ska ta i beaktande ett genusperspektiv – oavsett om det rör sig om försvarsmakten eller ett lärosäte.


En viktig del har blivit inskolningen av den nya människan – att forma den jämställda mannen och kvinna, från grunden. Ett uttalat direktiv till förskolan är att den ska motverka traditionella könsmönster  och könsroller.


Vi gör en djupdykning inom dess innebörd i denna dokumentär.

DONATIONER HÅLLER OSS I LUFTEN

Till skillnad från statlig regimtrogen media som får miljarder av skattepengar för sin verksamhet så är vi finansierade av våra tittare som frivilligt donerar.

SÅ HÄR KAN DU BIDRA:

"Det är inte tanke som formar denna värld. Det är den kombinerade tanken med den efterföljande handlingen som skapar den verklighet som vi lever. Palaestra Media har engagerat sig i den kampen."
Jonas Nilsson
Statsvetare

TRÄNINGSSKOLA FÖR GLADIATORER

I det antika Grekland utbildades männen och förberedde sig för den fysiska kampen i Palaestran. Palaestran var arenan för närkampsträning, men det var också den plats där Aristoteles hade sin filosofiskola. Palaestra var därmed en plats för såväl förberedelser för fysisk som intellektuell kamp. De två är starkt kopplade till varandra.